Tricider.com – ett digitalt verktyg för bl a brainstorming

Kommer du ihåg tjänsten Tricider som vi använde för att ge synpunkter på den strategiska planen i augusti? Om du behöver en repetition så kommer det här:

Tricider är en webbaserad tjänst som gör det enkelt få feedback från alla elever. Skriv bara in en fråga där det står ”Enter your question here” och tryck Go. Du får då en länk som du kan ge till eleverna.

På sidan kan eleverna föreslå en lösning/synpunkt och om de vill skriva sitt namn. De kan även lägga till en beskrivning, länk eller t o m en bild. Om man vill kan eleverna ge feedback till varandra genom positiva eller negativa argument till synpunkten/lösningen.

Alla dessa visas i kolumner i ett enkelt gränssnitt. Deltagare kan bjudas in via e-post eller länk via ex lärplattform (it´s learning) att delta i diskussionen.


Som du kan se på skärmbilden ovan, visar den frågan och de föreslagna lösningarna, argument för- och emot och även hur deltagarna har röstat (om man vill använda röstning).

Definitivt värt att prova om du t ex vill brainstorma med en klass eller för att få feedback på en genomgång. En fördel är att det går att använda utan registrering. Klicka här för att komma till webbplatsen: Tricider. Liknande tjänster är polleverywhere.com, answergarden.nu.

Har du använt tjänsten i undervisningen? Dela med dig av dina erfarenheter genom att kommentera inlägget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s